Jøder og muslimer skulder ved skulder for Palestina

Saqib Ibrahim sammen med rabinner Yisroel Dovid Weiss utenfor stortinget.

Historien vil bli skrevet ned den 10. Mai 2015 kl 15:00 får vi høre fra arrangøren. En rekke profilerte jødiske og muslimske aktivister holder solidaritetsmarkering for Palestina. Markeringen starter foran Jernbantorget, og slutter ved Nobels fredssenter. Saqib Ibrahim er en av initiativtagerne sammen med legen Trond Ali Lindstad. De har investert enormt tid og krefter for å arrangere denne markeringen. For det er ikke hverdag det kommer prominente rabbinere fra USA og England. Og det er ikke hverdag man møter jøder som stiller seg kritisk til Israels eksistens. Ihvertfall ikke i norsk kontekst. I regi av facebook gruppen «Boikott Israel-Fri Palestina» så står disse slagordene oppført på facebook arrangementet deres:

Nei til den rasistiske staten Israel

Regimeendring-for Demokrati

Israel-Palestina- like rettigheter for alle

 Vår markering blir samtidig med at Israel-venner har en markering til støtte for «jødene og Israel». Vis din støtte til «jøder og palestinere» – kom til vår markering! 

Et steinkast unna på samme tidspunkt så vil det holdes markering for jøder og Israel av pro-israelske organisasjoner på Eidsvollsplass. Finansminister Siv Jensen holder appell, og enkelte politikere fra KrF vil være tilstede. Den israelske ambassadøren vil også være godt synlig i celebert selskap.

Høydepunktet for palestinamarkeringen vil være appellen fra den verdenskjente jødiske rabbineren fra USA, Yisroel Dovid Weiss. Og sammen med sine antisionistiske rabbinere fra London så vil de sende et tydelig signal mot staten Israel og dens støttespillere. Rabbi Wiss er tidligere blitt intervjuet i en rekke internasjonale aviser og nyhetskanaler, og er en aktiv stemme i den ortodokse jødiske samfunnet . Rabbi Weiss er medlem av det anti-sionistiske bevegelsen kalt Neturei Karta. Som betyr » voktere av byen» (Jerusalem).  De mener at opprettelsen av den jødiske staten er i stikk i strid med den jødiske troslæren.  På hjemmesiden deres står det at Israel har ingen rett til å misbruke navnet Israel. Og at staten Israel har ingen rett til å tale for det jødiske folk.

– Denne dagen bør bli notert ned for alle som støtter palestinere i denne konflikten. Vi holder solidaritetsmarkering for Palestina sammen med et av verdens mest prominente rabbinere som representerer den jødiske tro. Det er ikke ofte at Norge opplever et slik begivenhet. Rabbineren Weiss var igår på to av Norges største moskeer:  Jamat Ahle sunnat, og senere ICC ( Islamic Culture Center) hvor de møtte moskeledelsen og holdt en kort tale. Vi prøver å nå til alle for å vise at både jøder og muslimer og -alle andre- kan stå side om side i kampen mot den barbariske staten Israel.

Den høylytte fredsaktivisten sparte heller ikke på kruttet da vi spurte ham om hva han syntes om at finansministeren skulle holde tale for staten Israel.

– Det er meget trist at Norges finansminister, som skal være frontfigur for demokrati og menneskerettigheter støtter en brutal okkupasjon av det palestinske folk. Hvordan kan Norge fremstille seg selv som fredsnasjon når selve finansministeren støtter en okkupasjon og en stat som er rettslig fordømt av FN og nesten alle nasjoner i verden?

– Det bør være likhet for loven. Uavhengig om du er jøde eller palestiner. Slik som situasjonen er, så er ikke det  tilfelle! Israel er en rasistisk og diskriminerende stat. Men vi skal prøve å oppklare misoppfatningene om at jødisk tro ikke er forenlig med opprettelsen av staten Israel. Vi har derfor arrangert et foredrag på litteraturhuset. Hvor rabbineren vil snakke om den koblingen.

– Sist gang Rabbiner Weiss var her i Norge. Så sendte vi sammen en ambulanse til Gaza. Vi håper at engasjementet er like stort denne gangen hos alle som sympatiserer seg med palestinerne, og vil møte opp til markeringene.

Info :Mandag 11. Mai kl: 18 00
Sted : Litteraturhuset
«Jødedom og sionism»-
Foredragsholder: Rabbi Yisroel Dovid Weiss