Gravid kvinne i hijab blir truet og hetset (VIDEO)

Sist sommer belyste TV2 nyhetene om en hijabkledd kvinne som ble truet og slått på T-banen i Oslo. En lignende hendelse har dukket opp i England. En gravid kvinne i hijab med arabisk opphav har blitt truet og skjelt ut under en busstur i Londons travle gater denne uken. Videoopptaket har gått viralt og ført til opphetede diskusjoner på sosiale medier. Videoen har blitt delt 14000 ganger melder Daily Mail.

Videoen som først dukket opp på facebook viser hvordan en kvinne skjeller ut den muslimske medpassasjeren med muslimsk bakgrunn. Hun kaller henne for  «IS hore» og » skitten hore«. Den gravide kvinnen med hijab blir bedt om å » dra tilbake til det landet hun kommer fra«.  Hun anklager henne for å ha flere «ektemenn» og for å » bo sammen med alle sine barn«.

2D77809C00000578-3275447-The_woman_pointed_to_another_Muslim_woman_at_the_front_of_the_bu-a-6_1444988766590

1: 20 sekunder lenger inn i videoen truer kvinnen med å sparke den muslimske gravide kvinnen i magen en rekke ganger. «Jeg vil sparke deg slik at du aldri har unger lenger». Bussjåføren prøver å roe ned situasjonen men lyktes ikke. Under den 5 minutter lange vidoen er det lite tegn til at noen valgte å tilkalle politiet. Det er fortsatt uklart på hvorfor denne verbale hetsingen startet.

I skrivende stund så har over 15 000 mennesker signert en underskriftskampanje for å få bukt med kvinnens oppførsel. De krever at TFL ( Transport for London) får undersøkt denne saken nærmere. Slik at lignende hendelser blir avverget i fremtiden.

Mike Wetson som er direktøren for bussene i TFL uttaler at » denne type oppførsel er totalt uakseptabelt, og vil ikke bli tolerert i våre nettverk«.  Politiet etterforsker saken og ber om hjelp fra publikum.