Morad Jarodi : Jeg er ikke sjokkert

Faksimile

Faksimile

Islamofoben Hege Storhaug ble kastet ut av facebook for 90 minutter etter masse rapporteringer for upassende innhold melder samtlige aviser. Ovenfor Aftenposten bekrefter Storhaug at hennes personlig facebook profil er stengt. Årsaken er fremdeles uklar.

Dagsposten har kontaktet Morad Jarodi, vinner av Fritt Ords honnørpris og initiativtager for fredsringen rundt synagogen i Oslo. Jarodi er en aktiv norsk-muslimsk samfunnsdebattant som følger det offentlige ordskifte om religion og samfunnsliv veldig nøye.

Jeg er ikke sjokkert. Jeg støtter ytringsfriheten i prinsippet. Selv for mine meningsmotstandere.  Jeg ønsker ikke slik sensur av noen. Men jeg er ikke tilhenger av systematisk mobbing. Det er misbruk av ytringsfriheten.

Hvorfor er du ikke sjokkert?

Det er på grunn av hennes destruktive måte å drive  ukritisk journalistisk på. Muslimer, inkludert meg selv, føler seg unødvendig mistenkeliggjort, og utsatt for målrettet heksejakt på sosiale medier. Da er det lett å føle seg forsvarsløs.

Du sier at du har vært utsatt for  destruktive journalistikk. Har du et konkret eksempel.?

– 14. Oktober lagde Storhaug en artikkel hvor mine facebook aktiviteter ble omtalt. Jeg hadde meldt meg på et muslimsk arrangement akkurat som mange andre. Storhaug konstruerte da et bilde av meg som en hjernevasket og fremmed muslim med norsk statsborgerskap. Selv om jeg er født og oppvokst her i Norge. Det ironiske er at jeg var med på Aftenposten programmet #jeg er Norsk. Programmet prøvde å belyse frustrasjon for mangel på tilhørighet i det norske samfunnet.

Skjermdump fra HRS sin nettside http://www.rights.no/2015/10/hvorfor-snur-vi-ryggen-til-hjernevask-av-unge/

Skjermdump fra HRS sin nettside http://www.rights.no/2015/10/hvorfor-snur-vi-ryggen-til-hjernevask-av-unge/

Ble aldri kontaktet

-Jeg ble aldri kontaktet av henne. Selv om hun omtalte meg i en artikkel. Hun skaper et språklig klima basert på insinuasjon hvor hun prøvde å tillegge meg fremmede meninger. Og det har hun gjort med flere muslimer som jeg kjenner. Dette er et gjentakende mønster for denne fremmedfiendtlige organisasjon. Hvorfor kan hun ikke møte oss under fire øyne slik at vi kan diskutere hennes spekulasjoner. Storhaug må slutte å opptre som «moralpoliti» på facebook.

Storhaug må ikke bli fremstilt som en martyr i ytringsfrihetens navn. Hun lider av de samme fobiene og konspirasjonsteoriene som andre islamofober i dette landet. Og som jeg helst ikke vil omtale med navn.

Har du noe anelse på hvordan denne facebook rapporteringen har forekommet?

– Nei. Det ligner på rampestreker utført av noen ungdommer. Tror ikke de vil gjøre dette igjen. Spesielt etter den massive mediedekningen.