– Jeg følte meg ikke som et menneske

Mandag morgen i Irving Texas kom den 14 år gamle muslimske eleven Ahmed Mohamed til skolen med en hjemmelaget klokke for å imponere lærerne.

«Se, jeg har bygget noe. Skal vi bygge noe sammen?»

Den spesielt intresserte robotikk- og ingeniør eleven viste den hjemmesnekrede klokken til sin ingeniørlærer som responderte med at den var fin, men at han ikke burde ikke vise den til noen andre. Da hans engelsklærer så klokken reagerte hun annerledes og ringte rektoren som igjen varslet politiet. Mohamed ble påført håndjern av politimennene og kjørt til politistasjonen og videre til et ungdomsfengsel. Uten foreldrenes tilstedeværelse ble den mindreårige gutten avhørt av fem politimenn. I følge Dallas News.

I mellom tiden utviste rektoren Mohammed for tre dager. De sendte et brev til foreldrene som forklarte at Ahmed hadde brutt » oppførselsregler» og samtidig for å ha laget et » mistenklig objekt». Det tok to dager for politiet å bestemme om de skulle anklage ham for å lage en falsk bombe. De mente at Ahmed hadde ikke lyktes med å gi en » utfyllende forklaring » på hvorfor han tok med klokken til skolen. Onsdag ble alle anklagelser mot Ahmed Mohmmad henlagt fra politiets side. Spesielt etter den massive twitterstormen #IstandwithAhmed,  hvor både Obama og facebook-sjef Mack Zuckeberg har vist sin sympati og invitert ham til seg.
POTUS_Ahmed_tweet.0

Faren til 14 åringen  Mohammed el Hassan Mohamed, en sudnanesisk immigrant som har tidligere hatt sine støtt med islamofober som pastor Terry Jones sa følgende til The Dallas morning News om årsaken til hendelsesforløpet:

«Fordi han heter Mohammed , og på grunn av 9/11»

Ahmed forteller selv at «han følte seg som et dyr, følte seg som en kriminell» under arresten. 
Vedlagt er et intervju med Mohamed etter løslatelsen (ekstern video):