Islamofoben bak sharia.no

Atle Skarpelangen er mannen bak den islamofobe nettsiden sharia.no

Atle Skarpelangen er mannen bak den islamofobe nettsiden sharia.no

I USA er islamofobi allerede blitt en milliardindustri. Flere tenketanker bedriver organisert islamhat og hyrer inn skribenter som tjener seg rike på å spre hat mot islam og muslimer i samfunnet.

Her i Norge lever islamdebatten sin uforstyrrede liv på sosiale medier. Det er tydelig at det er visse ideer og forestillinger om islam og muslimer som går sin rundgang blant islam-fiendtlige miljøer uansett hvor i verden de befinner seg.

Blant de mer bemerkelsesverdige forsøkene på spre bevisst hat mot muslimer er nettsiden sharia.no. Retorikken på nettsiden er forsøkt konstruert på en måte som skal gi leseren inntrykket av at teksten er skrevet av en muslim som forklarer hva sharia er. Mange av kommentarene under den eneste artikkelen på siden tyder på at flere har falt i denne fellen.

Er denne siden islamsk? Eller er den islamfiendtlig?

Et enkelt søk i domene-registeret avslører at sharia.no er registrert hos et firma ved navn “Foreningen Dominor VI”. Hvis vi søker opp dette firmanavnet hos Brønnøysundregisteret finner vi følgende opplysninger (klikk for større bilde):
skjermbilde-2014-03-28-kl-12-51-49

 

Sharia.no er altså drevet av en mann med navn Atle Skarpelangen som via sin nettside internettmarkedsforing.no tilbyr potensielle kunder mer synlighet på internett. De fleste vil nok trekke Skarpelangens talent innen internettmarkedsføring i tvil ettersom hans «islam-prosjekt» er godt gjennomskuelig.

SPRER LØGNER OM ISLAM

atleksar04Slik lyder introduksjonen til nettsiden. Her fremmes det skremselspropaganda i et språkbruk der begreper fra ulike retninger i islam er pakket inn i islamofobisk retorikk hentet fra Skarpelangens fantasier.

På sharia.no har Skarpengland laget 26 punkter som skal beskrive hva sharialoven er. For de med et snev av kunnskap om islam, uavhengig av sekterisk tilknytning, vil siden fremstå som en propagandaside med formål å spre hat. For intetanende nysgjerrige har siden potensial til å fremsto som faktabasert. Det er trist, ettersom Skarpengland bidrar til å ytterligere flamme opp det islamofobiske bålet som dessverre omringer mange muslimers hverdag.

atleskar03Blant disse uriktighetene finner vi:

– Alle gutter skal gå med turban. Gutter fra første til sjette klasse skal ha svarte turbaner, gutter over sjette klasse skal gå med hvite turbaner. Alle gutter skal være kledd i islamske klær. Skjortekrager skal kneppes.

– Alle menn skal ha skjegg. Den riktige lengde er minst en knyttneve under haken. Hvis du ikke overholder dette, vil du bli pisket.

– Du skal ikke lakkere neglene dine. Hvis du gjør det, vil du miste en finger.

– Hvis du blir tatt alene på gaten, vil du bli pisket og sendt hjem (for kvinner)

– Du skal alltid holde deg inne i ditt hjem. Det sømmer seg ikke for kvinner å gå formålsløst ute.

 

 

HATET ABSORBERES

Flere leserkommentarer har med rette uttrykt avsky til sidens innhold. Istedenfor å være kritisk til innholdet og finne ut hvem som har skrevet dette, er islamhatet til mange klart synlig. I et av kommentarene kan man lese «Breivik drepte folk fordi regjerninga tok inn sånne som det der».

atleskar05   atleskar08

atleskar07   atleskar06

 

LAR SEG LURE

Sharia.no har flere ganger vært et tema i ulike debattforaer på facebook. Mens noen ved hjelp av enkle tastetrykk finner ut sannheten om siden, er det for andre ikke fullt så litt å ta innover seg realiteten bak opphavet til sharia.no. Blant de sistnevnte er Tor Ebelthoft, som også har en r bak nettsiden opplystemuslimer.no som han driver sammen med Walid al-Kubaisi.

ebelthoft01   ebelthoft02

 

Vi beklager å måtte skuffe Ebelthoft og andre som ikke er så fullt opplyste om dette. Flere har allikevel skjønt det:

avslutning