Finsk rasist skjeller ut kenyansk dame (VIDEO)

(Skjermdump : Mzalendo254 / YouTube)

«Hvordan ville du følt hvis en helt ukjent person kom bort til deg og begynte å skjelle deg ut i offentligheten. Når slikt skjer så føler du at krenkelsen har revet deg i filler.»

Slik starter de første følesesladde setningene i blogginnlegget som omhandler en rasistisk dame som skjeller ut en kenyansk sykepleier. «Migrant tales» er en finsk bloggside som tar opp ulike problemer knyttet til rasisme for immigranter og andre minoriter i Finland.

Videoen som har gått viralt er om en finsk dame som skjeller ut en kenyansk sykepleier på en offentlig sted. Videoen dukket først opp på den finske tabloidavisen Iltalehi som ble senere plukket opp av andre anerkjente medier. Hendelsesforløpet til den grove utskjellingen i videoopptaket er ukjent. Men de verbale bemerkningene i videoen har satt sinnene i kok melder flere brukere på facebook.

Rasist : Du er f***ings afrikansk dame. Du er ingenting. Du er null. Du er ikke et menneske i mine øyne. Vet du hva som skjer i ditt land? Hvorfor er det noen rasister i vårt land?

Rasist :  Vi er i trøbbel på grunn av svarte folk. Det er virkeligheten. Og være klar. Dette landet vil være veldig rasistisk. Jeg var ikke slik før, men jeg ble rasist. Jeg ser…ingen respekt. Ingenting. Bare prøv å leve godt her. Jobb men ikke bruk sosialen. (please)

Kenyansk kvinne : Jeg er en sykepleier. Mitt yrke er å behandle folk på sykehuset.

Rasist dame: Så gå og jobb.

Kenyansk kvinne: Hvorfor snakker du slik til meg? Hva har jeg gjort deg?

Rasist: Fordi du er svart. Dette landet vil være slik.  Og fordi du er svart og jeg er hvit.

Flyktningsproblematikken og den massive immigrasjonen har skapt store overskrifter rundt om i verden. Verbale og fysiske angrep mot flyktninger har skapt store reaksjoner. Spesielt de stadig voldelige angrepene på asylmottak i Sverige og Tyskland når ingen ende. Enkelte forfattere som Karl Ove Knausgård mener at FRP er en velsignelse. Han ønsker mer «åpen debatt» om innvandring. Andre hevder at slik retorikk er villfarelse Det er lite tvil om at Europa har store utfordringer med å bekjempe rasismen. Ikke bare for nye flyktninger . Men også for sine tusenvis av immigranter som bidrar aktivt i samfunnet.  Derfor er det viktig at flere prominente stemmer tar avstand fra slik oppførsel. For hverdagsrasismen i Europa og andre steder i verden må kveles for godt.