Ex-islamisten og «feministen» Maajid Nawaz tatt med buksene nede

ggg (1).jpg

Mens debatten rundt Trygdekontorets porno-parodi raser over Norge. Og mens twitter kampanjen #jegharopplevd har over 4000 meldinger som emneknagg. Og stadig spørsmål om feminisme og ytringsfrihet blir diskutert i sosiale medier. Er dette seksuell trakassering? Eller er det kun klassisk satire i ytringsfrihetens navn? Så har en litt annerledes debatt fyrt opp i England. Feministen, ekstremismeforkjemperen, og ikke minst kandidaten for liberaldemokratene i det britiske parlamentet har nesten blitt » tatt med buksene nede».

Video lekket av den britiske avisen Daily mail viser den muslimske Maajid Nawaz på en strippeklubb i den muslimske hellige måneden ramadan i fjor. Den gifte ex-islamisten og grunnleggeren av Quilliam Foundation skal ha ønsket 2 private lap dance fra en stripper for 20 pund i en lokal strippeklubb i London. Dagliglederen av strippeklubben Jay Shah omtalte Nawaz oppførsel som svært berusende og trakkaserende. Han mente at han var uhøflig og brøt reglene da han stadig tafset henne, og ønsket nummer og «date». Videopptaket fra Dailymail viser hvordan Maajid Nawaz gjentatte ganger prøver å ta på hennes lår og armer.

Eieren av strippeklubben Abdul Malik forteller til Daily mail at han ønsket at videoen ble offentlig siden Maajid Nawaz stadig opptrer på tv som feminist og familiemann. «Han snakker alltid om religion på tv og sånt, for en hykler» konkluderer eieren. Majid Nawaz stiller opp som parlamentarisk kandidat for det tredje største partiet i England. Han har tidligere omtalt seg som forkjemper for feminisme på BBC, hvor han tar tatt sterkt oppgjør mot kvinnelig omskjæring og den strukturelle kvinneundertrykkelsen.

Flere i parlamentet har uttrykt stor misnøye etter denne avsløringen. «I politikken så kan man ikke opptre som forkjemper for en sak, og samtidig gjøre ting annerledes i det private liv» utrykker Nadine Vanessa Dorries parlamentsmedlem i det Konservative partiet. En talsperson for Nawaz forteller at han berørte ikke stripperen uanstendig. Og at Maajid Nawazs uttalelser for kvinnefrigjøring var i sammenheng med «islamsk ekstremisme».

11087162_10155486828405188_640107657_o

I Norge er Quilliam foundation ganske anerkjent og ofte omtalt både i rapporter og i ulike intervjuer. Deres representanter er ofte på besøk her i Norge for å formidle deres kunnskap mot radikalisering og ekstremisme.

I et facebook innlegg i ettertid har Maajid Nawaz prøvd å forklare situasjonen hvor han prøver å forsvare denne seansen som feminsme.

«Enkelte feminister er av den oppfatning at besøk av slike herrerklubber gjør kvinner om til objekter. Mens andre kvinner har mer positiv sexsyn, og de mener at erotisk dans er en styrke for kvinner. Min feminisme, som forutsatt av meg, strekker seg til å styrke kvinner til å gjøre lovlige valg, ikke for å dømme de juridiske valgene de gjør»

Inntil videre så kan man ikke tie om seksual trakkasering. Et sted må man starte for å fjerne den globale ukulturen. #jegharopplevd

*Sitatene er redigert og oversatt fra engelsk til norsk.